Birk & Co

Roald Amundsensvei 145

Roald Amundsensvei 145 Detaljer Historie Ta kontakt
Svartskog, Nedre Bålerud
Nedre Bålerud gård
Roald Amundsensvei 145

Opplev Undsetskogen og de fantastiske omgivelsene

Eiendommen har en unik beliggenhet på Svartskog i Oppgård kommune med utsikt til Bunnefjorden og hovedstaden, helt til Holmenkollen. Det er gode solforhold fra morgen til solnedgang. 

Tomten er på 42 mål og Birk & Co er i dialog med Oppegård kommune om videre utvikling av denne unike eiendommen. Gårdstunet skal bevares og det er muligheter for oppføring av to boliger nordvest på tomten.

Omgivelsene er helt unike - ta en titt her

Detaljer

Svartskog, Nedre Bålerud
Utsikt over Bunnefjorden
Arkitekt: MAD Status: Under prosjektering
Svartskog, Nedre Bålerud

Historie

Nedre Bålerud gårdstun
Nedre Bålerud gårdstun, Svartskog
Inngangsparti Nedre Bålerud gårdstun
Svartskog, Nedre Bålerud gårdstun
Uteplassen foran Nedre Bålerud gårdstun

Andreas Keitel var byggmester og flyttet til Svartskog siste halvdel av 1800-tallet. Keitel oppførte Nedre Bålerud gårdstun og flere andre bygninger i Svartskog-området. Etter hans død, startet enken og hans datter et pensjonat. Der huset de mange kjente og prominente personer og den mest kjente er nok Sigrid Undset. Hun skrev romanen "Jenny" da hun bodde der og fikk mye inspirasjon fra omgivelsene til hennes neste roman, "Kristin Lavransdatter". Undset vant Nobels litteraturpris i 1928 for triologien og det er tydelig at gårds-og landskapsbeskrivelsen er hentet fra nærområdene. I 1918 kjøpte familien Petterød boligen og deretter ekteparet Orkelborg som bodde der frem til vinter 2017. Nå er det Birk & Co som har overtatt juvelen og vi ønsker å dele den med naturglade og miljøbevisste sjeler.

Les mer om nabolaget her

Drømmested på Svartskog
med fantastisk utsikt over fjord og Oslo

Ta kontakt

Prosjektet er i startgropen og planarbeidet er i gang. Ta kontakt for mer informasjon!